Hoppa till sidans innehåll

Motion


AGR 2011 KCM

 

Klubbens stomme och grund. Här är alla välkomna oavsett om man är nybörjarmotionär eller om man deltager i världens tuffaste motionslopp.

Vi erbjuder alla medlemmar träningsprogram för genomförande av tex Vätternrundan.

Vi delar in oss i tre olika grupper utifrån erfarenhet och färdigheter. Man är inte bunden till gruppen över tid utan kan välja från gång till gång med vilken grupp man vill cykla. Varje grupp leds av erfarna gruppledare som håller koll på gruppen och ser till att dagens träningsprogram genomförs som tänkt.

Snabbgruppen (SG), elitmotionärer och tävlingscyklister, tempo +32km/h.

Mellangruppen (MG), tempo +30 km/h.

Lugnagruppen (LG), nybörjare samt de som vill cykla lite lugnare, tempo ca 24-28 km/h.

Vid vissa tillfällen tränar de licensierade cyklisterna för sig vilket kan utläsas ur kalendern.

Gemensam träning vid fyra tillfällen varje vecka, tisdagar, torsdagar,lördagar och söndagar. Samling vid klubben tisdagar och torsdagar 17.45 för gruppindelning och information om dagens träning samt runda. Träningen påbörjas 18.00. Lördagar startar vi 09.00 när det är vintertid och 08.00 när det är sommartid, samling 15 minuter innan. Söndagar träffas vi 08.45 och påbörjar träningen 09.00.

Vi följer alltid gruppledaren och cyklar tillsammans hela träningsrundan.

Under vintersäsongen (från oktober till och med mars) har klubben utomhusträning på helgerna. Träningen innefattar lågintensiv distansträning på landsväg samt cross-/mountainbike-träning i terräng. Landsvägsträningen annonseras under “Kommande aktiviteter” på hemsidan. För närmare information om cross/mountainbike, vänligen ta kontakt med Thomas Leandersson: This is a mailto link

Distansträningen är lågintensiv, det betyder att du bör ligga i pulszon 2, dvs. 60-70% av maxpuls. Distansen brukar ligga på runt 7-8mil och typisk snittfart brukar landa på någonstans mellan 22-27km/t. Under månaderna november till mars måste du ha skärmar på cykeln - hjälmtvång gäller däremot hela året!

Under våren brukar klubben erbjuda särskilda nybörjargruppen.

 

Vi planerar gemensamt vilka motionslopp som skall köras under en säsong. Beroende på färdighet och mål med motionsloppet försöker vi alltid cykla tillsammans även under dessa, dvs vi delar in oss i grupper även vid deltagande i lopp. Tillsammans planerar vi för resor till och från loppen. Motionslopp vi har genomfört under åren är bland annat Ringsjön Runt, Vombsjön Runt, Bjäre Runt, Gran Fondo i Eslöv och Kungsbacka. Vi erbjuder även ett eget arrangemang, Husiesvängen.

I samband med Vätternrundan erbjuder vi ett gemensamt boende för alla som vill umgås och ha trevligt i samband med detta evenemang. Antalet platser är dock begränsat, varför först till kvarn gäller.

Vi åker även tillsammans utomlands och deltager i större internationella motionslopp. Cyclassics i Hamburg eller Amstel Gold Race brukar vara ett highlight under säsongen.

Uppdaterad: 15 JAN 2018 11:50

HS-logga


Klubben Cyklistens
Huvudsponsorer
 

 

Extern länk till sponsor Elektroinstallation AB

 

 

 

 

 

 

 

Övriga samarbetspartners
 
ct_190_banner
 

 
 

Postadress:
Klubben Cyklisten - Cykel
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Besöksadress:
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info