Hoppa till sidans innehåll

Wendes gav mersmak

06 MAJ 2012 21:30
Det går åt rätt håll för KCM!
  • Uppdaterad: 03 JUN 2014 20:01

Lördagen blev tyvärr inte helt som man tänkt sig: Sebastian kom, som ende startande cyklist ur klubben, på sista platsen i h30! En sjunde plats, men tiden, 19:13, var godkänd med tanke på det månadslånga träningsbortfallet i april. Den hade räckt till en plats i mittfältet av seniortävlingen eller till 39e plats av 45 i elitklassen. Alltid något!

Återigen var det Åke Jonson som höll klubbens flagga högt denna blåsiga men fina söndagseftermiddag. Åke körde hem en andra plats och då skall man komma ihåg att Åke även blev trea i halvmaratondistansen i Stockholm dagen innan. Bra kämpat!

Förvirring - ja, Martin "Olsson 1" och Sebastian "tysken" Giese hade det inte lätt på linjeloppet, främst på grund av att klungan bestod av hela 4 olika klasser, 100 startande cyklister som alla ville vinna. Martin tappade tyvärr några placeringar i slutet medan Sebastian, efter utflykt i diket, blev inlåst av cyklister ur en annan klass, inte kunde svara med sin vanliga spurtstyrka.

 

Här kommer en saxning från Martins fb-sida:

 

Uppvärmning med alltid lika inspirerande och trygga teamkapitän: Sebastian Giese i kortaste laget iofs, men ok och taggad inför premiären i h-30Stor klunga till start (runt 100) då senior, d-elit. juniorer h-40 och h-30 startade samtidigt. Sol och måttlig vind på en bitvis teknisk och nästan helt platt bana(20km/varv) passade väl inte jättebra för mig. Men satt med bra i bakre delen av klungan de tre första varven (lite riskabelt med tanke på attackrisken därfram), och avancerade sista varvet, mycket ben kvar men då vurpas det precis framför mig i ca 45 km/h!!! Lyckas kasta mig till vänster och undvika att dras in med 2mm marginal! Sebastian tvingas gira höger ut i gruset och tappar många placeringar och spenderar mycket spurtkraft på att hinna ifatt... Tyvärr hittar vi inte varandra de sista km och jag försökte hålla mig så långt fram som möjlig de sista två 90graderskurvorna och sen det på det korta upploppet tappar jag placeringar men kommer ändå bra till totalt sett i klungan och med Sebastian tätt bakom mig än en gång!


Skribent: Tävlingssektionen

HS-logga


Klubben Cyklistens
Huvudsponsorer
 

Extern länk till sponsor Elektroinstallation AB

 

 

 

 
 
 
 
Övriga samarbetspartners
 
ct_190_banner
 

 
 

Postadress:
Klubben Cyklisten - Cykel
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Besöksadress:
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klubbencykliste...

Se all info