Hoppa till sidans innehåll

Sommarresultatsbörs

23 JUL 2012 21:06
Efter sommaruppehållet behövs det alltid summeras lite av de gångna veckornas prestationer. Åke Jonson, klubbens egen stålfarfar, lyckades med konsten att bli uttagen till NM...
  • Skapad: 23 JUL 2012 21:06

Vädret kanske inte har återspeglat faktumet att det har varit ett kortare "sommaruppehåll". Men under ett uppehåll så gäller det att inte ligga i hängmattan för mycket utan att vässa formen ytterligare. Nu bidrog vädret nog till att det har körts ett antal tröskelintervaller både inom- och utomhus.

 

Bäst lyckades kanske Åke Jonson. Trots en trafikolycka innan starten av tempoloppet (Åke blev naturligtvis lite skakad vilket ledde till att han inte kunde fokusera till 100%, därav ingen pallplats) lyckades han ändå med konsten att övertyga SCF att satsa på honom under NM. Åke är nämligen uttagen i både linje och tempo i NM - de nordiska mästerskapen som i år avgörs i Ljusdal. Det är naturligtvis glädjande för oss i klubben och vi håller tummarna!

 

I Sportsons MTB-cup blev det en 29:e plats för Jonas Larsson i deltävlingen i Klåveröd som erbjöd en fin, men tuff bana även i år. Därmed tappar Jonas fyra platser i totalen och ligger därmed på 14:e plats sammanlagt. Det återstår dock en del deltävlingar och Jonas har alla möjligheter att fortsätta kriga om de främre platserna.

 

Nu i helgen var det även Ringenloppet och Elisedals GP. Vår tysk Sebastian Giese har äntligen kunnat vara frisk en hel månad och träna hyfsat vilket resulterade i en 37:e plats på linjet, där han kom in med huvudklungan. Le peloton lyckades aldrig köra ikapp de 8 utbrytarna som hade hela 18 sekunders marginal ända in i mål. Martin Olsson hade oturen att bli inblandad i en omkullkörning vid en kantvindsattack och kunde på grund av detta inte hålla sin plats i huvudklungan; han fullföljde loppet dock vilket han skall ha eloge för! Lars Svenssons debut i seniorklassen blev inte riktigt som han hade tänkt sig - men vi alla vet att Lars nu är extrataggad inför kommande lopp.

 

Vad det gäller GP-loppet så jobbade Sebastian fint i klungan och spurtade in på en 12:e plats. Med tanke på några taktiska fel i slutvarvet hade tysken nog kunnat komma lite längre fram. GPS:n visade att banan inte var 40km lång, utan nästan 42km (efter 25varv). Snittet på 43,7, allt enligt GPS:n, borde nog tas med en nypa salt: "Nä, det stämmer aldrig, så fort kan jag bara inte cykla med den kroppen!" skämtade tysken om sin "muskulära kroppskonstitution" i jämförelse med de "riktiga cyklisternas hungerkroppshydda":

 

Elisedal 2

Smala getter bakom och framför tysken

(foto by Jonas Molin som snart är redo för tävlingar efter knäskada!)

 

Och just det ja, John Petersen och Peter Brandett har varit och tävlat i alperna, bland annat uppför Alp d´Huez. Vi väntar med spänning på deras rapporter!

Skribent: Tävlingssektionen

HS-logga


Klubben Cyklistens
Huvudsponsorer
 

Extern länk till sponsor Elektroinstallation AB

 

 

 

 
 
 
 
Övriga samarbetspartners
 
ct_190_banner
 

 
 

Postadress:
Klubben Cyklisten - Cykel
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Besöksadress:
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klubbencykliste...

Se all info