Hoppa till sidans innehåll

Sommarresultatsbörs 2

07 AUG 2012 22:24
Hur gick det för Åke Jonson på de nordiska mästerskapen? Hur bra gjorde klubbens cyklister ifrån sig på allianserna i Södra Sandby och på Ring Knutstorp? Svar på detta läser ni här...
  • Skapad: 07 AUG 2012 22:24

De nordiska mästerskapen (NM) arrangeras årligen. I år var det Ljusdals CK som stod som värd för detta fina arrangemang. De bästa veterancyklisterna från hela Norden brukar delta och startfälten var stora. Är man lite av en insider så kunde man snabbt utläsa att startfälten bestod av mycket starka cyklister.

 

Vår egen Åke Jonson blev uttagen till detta mästerskap genom scf. Och som man ser på bilden, så blev Åke 3:a på linjet! Enligt olika källor var det en tajt målgång, det skiljde endast 3-4 dm från guldet för Åkes del, och då skall man komma ihåg att det var 6 man som "trängdes" på målfotot.

 

På tempot, som kördes dagen innan linjet, var det en fjärde placering som tillföll Åke. Endast 12 sekunder från bronset och 32 till guldet. Starkt kört!

 

I Södra Sandby hade cyklisterna tur med vädret, alliansens värd var FK Trampen. Närmast vindstilla, varmt och en fin, lättkörd bana gjorde att många cyklister fick finfina tider. Tyskens taktik 54x12 räckte till en femte plats ("Tempo är inte min grej!"), Martin Olsson tog sig med lite trötta ben in på en tionde plats vilket dock bara var 11s långsamare än tyskens tid. Lars Svensson missade starten och blev därmed lite störd i sin förberedelse. Plats 14 var Lars icke nöjd med.

 

Revanchsugen som Lars är ställde han veckan därpå upp på sitt första GP-lopp på Ring Knutstorp, där Åstorps CK hade sin allians för året. Det var väl 11 eller 12 varv som kördes, och det var ett gediget och starkt startfält, inte minst pga ett antal elitcyklister ifrån CK Ringen, CK Fix, CK Mumien och Team Trek Sweden Racing. Tempot var högt och små attacker avlöste varandra.

Lars och Sebastian innan start - tummen upp! Bra arrangemang!

 

 

Både tysken och Lars satt med i huvudklungan under hela loppet - tysken nosade tom framme i klungan bland de nämnda elitcyklisterna. Han verkade trivas där! Det innebar också att tysken vann i veteranklassen med god marginal i slutspurten mot tvåan medan Lars knep en fantastisk 6:e plats i GP-debuten. Även Martin Olsson startade men fick tyvärr lite tekniska problem vilket resulterade i att han fick kliva av efter 2 varv.

 

Tysken ligger bra i täten! (bilderna är lånade ifrån Åstorps CK fejsbåksida)

Skribent: Tävlingssektionen

HS-logga


Klubben Cyklistens
Huvudsponsorer
 

Extern länk till sponsor Elektroinstallation AB

 

 

 

 
 
 
 
Övriga samarbetspartners
 
ct_190_banner
 

 
 

Postadress:
Klubben Cyklisten - Cykel
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Besöksadress:
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klubbencykliste...

Se all info