Hoppa till sidans innehåll

Tävlingssektionen rapporterar

17 JUN 2013 07:36
Äntligen pallplatser för Klubben Cyklisten! Tävlingssektionen sammanfattar första säsongshalvan och intervjuar lagkapten Giese.
  • Skapad: 17 JUN 2013 07:36

Brons i tempolopp

 

Den 15 Juni var det dags för CK Fix berömda tempolopp på och omkring Söderåsen. Sträckan som skulle köras var på 2,3mil. Åldermannen Lars-Göran "Dieseln" Svensson knep en tredjeplats och därmed säsongens första medalj för tävlingssektionen i klass h55. Lars-Göran har haft en utmärkt vår med fina placeringar: "Jag hade varit ännu snabbare om jag inte haft 53*12 som tyngsta växel. Jag tappade tid och fart nerför Söderåsen." Kapten Giese är nöjd med "dieseln": "Lars-Göran är faktiskt den som tävlat mest denna säsongen hittills och kört stabila insatser. En kille man kan förlita sig på."

 

Staffanstorps linje med silversmak

 

Dagen efter tempoloppet inbjöd Staffanstorps CK till ett linjelopp i och omkring Lyngby, ett kuperat och utslagsgivande varv med en hel del kantvindssektioner. Klubben Cyklisten hade flera startande i klassen Herrar Sport.

Molin 1                      (I bild: Jonas Molin, LG Svensson och Robban Ekelund)

 

En bit in i loppet körde 3 stycken Trampencyklister en lyckad utbrytning som höll hela vägen men endast en cyklist tillhörde Herrar-Sportklassen. Efter en hel del hårdkörning i ett antal varv kunde Jonas Molin spurta hem ett silver medan Lars-Göran rullade in som 5:a. "Jag var rejält sliten efter 4:a varv, men kände att jag hade bra ben för att spurta." Kapten Giese resonerar: "Jag är inte förvånad över Jonas framfart. Han har visat framfötterna på träningarna och tränat bra under vintern. Trots att han bröt nyckelbenet för någon månad sen så hängde han med lätt idag. Det visar hans kapacitet, han är otrolig spurtstark." Robban Ekelund hade en tuff dag och tvingades bryta: "Jag tror bara Robban hade en dålig dag. Han är en kraftfull och stark cyklist som kommer köra bra lopp efter sommaruppehållet," menar kapten Giese. Jakob Sand startade också i Sportklassen och stod för dagens insats - att försöka fullfölja med gympadojor för han hade glömt sina cykelskor. I seniorklassen knep Martin Olsson 18:e plats, vilket är väl godkänt med tanke på den starka klungan: "Synd att Martin inte kunnat köra fler lopp under våren, han är ett tillskott i klubben med sin härliga inställning och framförallt ligger han alltid fram i klungan och gör ett hästjobb," tycker Sebastian.

Molin 2                      (Jonas Molin får silvermedaljen)

 

Allt om allt bådar denna helg för en bra höst med tanke på alla mästerskap som kommer. Lars Svensson har kört stabilt i år, men kunde tyvärr inte tävla denna helg, men enligt kapten Giese såg han riktig vass ut på ett criterium i Danmark häromdagen; så här säger han om Lasse: "Han hängde med riktigt fint och har överlag tävlat en hel del i år med bra placeringar som följd. Jag är nöjd med Lasse." Dessutom har David Costes och Tomas Leandersson äntligen tagit steget och börjat tävla - Giese tror att David kommer bli en utmärkt linje- och tempocyklist men även Tomas styrkor kommer visas: "Men båda behöver matchning genom tävling för att bli ännu bättre."

 

Skador, sjukdomar och annan misär

 

Team KCM har varit hårt drabbat av olika slag under våren. Kapten Sebastian Giese har varit förhållandevis blek i sina insatser, vilket kan förklaras med hela 4 förkylningar och 40 sjukdagar fördelat på januari - juni: "Jag har ju knappt fått vara frisk i 4 veckor innan nya förskolebaciller slog ut mig igen," säger en besviken Sebastian. Bara ett linjelopp och ett criterium i Danmark genererade goda resultat, även Höllvikens GP i Sturup visade att Giese egentligen kan. John Petersen är ytterligare en cyklist i laget som har fått tampas med sjukdomar och bara kunnat köra två allianser. Jonas Molin hamnade i diket vid en träningsolycka och bröt nyckelbenet medan Claes Petersson mötte asfalten och skrapade upp hela högersidan på Höllvikens allians: "Claes är en härlig kille och har bra klipp i bena, en klättrare av ran! Han visade det på CK Fix allians uppför Söderåsen," menar Sebastian Giese och syftar på Claes tid i just den deltävlingen. Men värst drabbades Anders Polsten som skadades svårt i början av säsongen (knä, arm samt spricka i ledkulan vid axeln) och än inte kunnat cykla många meter, vilket är otroligt synd: "Jag vet att Anders låg bra till i vinterträningen och att detta förstörde hela hans säsong. Men jag hoppas han kommer igen 2014 - för han har alla förutsättningar," kommenterar Sebastian Giese. Både Jon Åkergården och Örjan Perman har tyvärr av olika anledningar inte kunnat tävla under våren. Kapten Giese: "Jag saknar båda två på tävlingarna. Jon t.ex. är alltid att lita på - han har hjälpt mig under ett och annat lopp genom åren, så jag hoppas verkligen att Jon snart är med på banan igen!"

 

Under tävlingssektionen hittar du när du loggat in på sidan en sammanställning av alla tävlingscyklisters resultat denna säsong hittills under fliken "dokument".

Skribent: Tävlingssektionen

HS-logga


Klubben Cyklistens
Huvudsponsorer
 

Extern länk till sponsor Elektroinstallation AB

 

 

 

 
 
 
 
Övriga samarbetspartners
 
ct_190_banner
 

 
 

Postadress:
Klubben Cyklisten - Cykel
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Besöksadress:
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klubbencykliste...

Se all info