Hoppa till sidans innehåll

Tävlingssektionen rapporterar från GM

02 SEP 2013 17:43
Fina resultat på Götalandsmästerskapet för klubben. Läs mer i Claes rapport...
  • Skapad: 02 SEP 2013 17:43

ötalandsmästerskapen 2013-08-25 i Värnamo

 

Söndag morgon kl. 05.30 ringer klockan hos mina föräldrar en bit ifrån Värnamo. Visst är jag morgonpigg, men jag har sällan startat någon tävling kl. 08.05 en söndag (bortsett Vätternrundan).

Efter lite förvirring ang. vart jag ska ta vägen i Värnamo, hittar jag till starten och träffar Robert ifrån klubben. Vi hämtar våra nummerlappar, fixar cyklarna och värmer lite var en för oss själva (då jag är slö i förberedelserna som vanligt). Nu har jag inte pratat väder och vind, men det var relativt kallt på morgonen och den tvivelaktiga känslan angående armvärmare och väst inställer sig. För min del blir det knävärmare och armvärmare på, ett dåligt val som vanligt visar det sig.

Förutsättningarna var att H30 (vår klass) och H40 cyklade samtidigt. För att göra det hela mera komplicerat deltog cyklister som tävlade i Götalandsmästerskapen och cyklister som tävlade i Svealandsmästerskapen. Det var svårt att veta vilka som var ens konkurrenter. En mc poliskonstapel följde oss under hela resan. Han var väldigt noga med att vi höll oss på vår körbana. Så fort han körde iväg för att varna bilister breddade klungan sig, men trycktes snart ihop när vi kom ifatt konstapeln. En cyklist blev diskad då han lyckades köra om konstapeln på vänster sida.

Starten gick och det rullade sakteligen iväg på det ca 16km långa varvet som innehöll en cykeltur på en passande cykelväg längs med väg 127. Sträckan var inte lång, men det var här det blev lite ryckigt och tryck i pedalerna på första varvet. Som vanligt var pulsen på den röda skalan i slutet av varvet. Robert som låg lite för långt bak i slutet på första varvet insåg att det kan bli en jobbig dag om klungan inte beslutade sig för att dra ned på tempot. Turligt nog drogs tempot ned efter varvningen och i stort sett alla var väl ikapp rätt så snart.

Utbrytningsförsök hit och dit följde de efterföljande varven, och själv var jag het på gröten och körde ikapp en del i tron att detta var det rätta rycket. Men alla utbrytningsförsök avstannade i princip så fort jag kom ikapp. När väl det rätta utbrytningsförsöket kom på varv 3 av 6 missade både jag och Robert detta, jag var instängd bakom en cyklist ifrån CK Värnamo och en ifrån Falköpings CK. Det var förstås klubbkompisar till två av de som stack iväg. Och när jag väl fick fri väg och försökte dra igång jakten, var de aktiva på att ta min rygg och sedan säkerställa att inget samarbete skapades för att köra ikapp utbrytarna.

Sista varvet gick lugnt till, alla väntade på spurten. Ett sista försök ifrån min sida och någon annan cyklist men benen svarade inte. I efterhand skulle rycket kommit precis innan cykelbanan, men lätt att vara efterklok. Inför spurten placerade Robert sig bra och ligger helt korrekt inför att det är dags att ställa sig upp på pedalerna. Robert ligger på vänster sida och plockar ett par placeringar och kommer på en hedrande 5:e plats. Robert som förövrigt körde taktiskt och sparade krutet till spurten. Själv kom helt fel på slutet och släppte in några cyklister framför mig innan den sista vänstersvängen som ledde ut till målrakan (som gick lite uppför). När jag ställer mig upp för att spurta får jag betala för min tidigare offensiva körning. Rullar in på en 9:e plats, nöjd men ändå inte.

Klubben får ändå vara nöjd med två topp 10 placeringar på ett Götalandsmästerskap. Nästa år hoppas vi på pallplats. Och att klasserna delas upp för att det ska bli mera utslagsgivande.

 

Tävlingssektionen via Claes P

Skribent: Tävlingssektionen

HS-logga


Klubben Cyklistens
Huvudsponsorer
 

Extern länk till sponsor Elektroinstallation AB

 

 

 

 
 
 
 
Övriga samarbetspartners
 
ct_190_banner
 

 
 

Postadress:
Klubben Cyklisten - Cykel
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Besöksadress:
Husie kyrkoväg 92
21238 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@klubbencykliste...

Se all info